Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Routebeschrijving naar Das Haus Von Moses:

Adres: Wampachstraße 20, Ouren, 4790, Belgie (was voorheen Ouren 10)

Vanaf Den Haag / Leiden / Rotterdam:

Via Rotterdam, A16 naar Breda, blijf op de A16, door naar Antwerpen. Bij Antwerpen richting Luik, bij Luik richting Aachen / Verviers, door naar Verviers (E40). Dan verder onder (*).

Vanaf Gouda/Utrecht/Amersfoort/Amsterdam etc.

Via A2/A12/A27 naar Utrecht, dan A2 naar Den Bosch/Eindhoven/Maastricht. Door naar Luik, aldaar (vlak voordat je Luik inrijdt) richting Aachen/Verviers. Pas op bij Luik voor korte invoegstroken! Vervolgens verder onder (*).

Vanaf Apeldoorn, Arnhem etc.

A50 naar Nijmegen, A73 naar Venlo, aldaar richting Monchen­gladbach (Bahn 61), vervolgens via ­Aachen (A44) België inrijden over de E40 naar Verviers, en verder onder (*).

(*)

Bij Verviers richting Prum/Spa/Trier/Stavelot (E42). Rijd over de E42 tot St Vith.

Neem afslag St. Vith (niet St. Vith Noord). Ga naar rechts richting Luxemburg. Na ca. 10 km kom je in het dorpje Oudler, daar ga je links richting Burg Reuland/Ouren. Rijd door het dorpje Burg Reuland, blijf bordjes Ouren volgen. In Ouren gekomen ga je bij het kerkje met de bocht mee naar links, dan direct rechtsaf richting Weiswampach, steil de heuvel op. Het eerste huis aan de rechterkant is je bestemming. Pas op: je kunt niet rechts de oprit opdraaien (te steil). Keer daarom iets hoger heuvelop, op een oprit aan de linkerkant, en rijd dan naar beneden de oprit van het huis op.

Alternatieve route vanaf Oudler: als je de afslag naar Ouren gemist hebt, geen nood, rijd door tot je in het Groothertogdom Luxemburg komt, ga linksaf richting Luxemburg, rijd door (ca. 5 km) tot het dorpje Weiswampach, ga dan voor restaurant Chez Max direct linksaf (Ouren is niet aangegeven). Rijd ca. 5 km tot het dorpje Ouren, het eerste huis aan de linkerkant is je bestemming.

De naam staat met grote letters op de gevel!

Met het Openbaar Vervoer

Alhoewel Ouren geen verbinding heeft met het OV, is het voor de avonturier zeker mogelijk om de hele reis van Nederland naar het huis met het OV te doen. Het duurt ongeveer een halve dag, en de kosten liggen gemiddeld rond de 30-40 euro enkele reis, afhankelijk van het vertrekpunt en de vroegboekkorting bij NS International.

Onderstaande route is het goedkoopst. Afhankelijk van vertrekpunt zijn er snellere routes beschikbaar met de Thalys en ICE via Brussel, maar dat wordt meteen een stuk duurder.

Stap 1: met binnenlandse treinen naar Maastricht.

Stap 2: vanaf Maastricht naar station Liège-Guillemins met een kleine boemeltrein. Deze kan in de zomer erg druk zijn!

Stap 3: vanaf Liège met de trein richting Luxemburg stad, en uitstappen bij station Troisvierges, het eerste station in Luxemburg land. Deze trein rijdt om het uur en is een onwijs mooie en romantische treinrit, rustig kronkelend door de Ardense heuvels.

Stap 4: vanaf station Troisvierges kun je een taxi nemen voor het laatste stukje naar Ouren. Echter zijn er nog 3 andere reële opties:

a) Het hele stuk naar Ouren lopen. Ongeveer 13 kilometer en voornamelijk langs wegen.

b) Met bus 685 van Troisvierges station naar het dorp Weiswampach. Rijdt ongeveer elk uur. Laatste stuk van Weiswampach naar Ouren is zo’n 5 kilometer en langs een smalle weg met weinig verkeer, maar wel hoge snelheden.

c) Ook met bus 685, maar blijven zitten tot de eindhalte in Leithum (totale reistijd zo’n 20 minuten). Vanaf daar een uurtje door een vallei over een ongebruikte zandweg naar Ouren. Laatste 10 minuten is langs de doorgaande weg. Deze route geeft Google Maps niet aan, dus stuur een bericht via het contactformulier als je een wat meer gedetailleerde uitleg wenst. Erg leuk voor de backpacker!